Tickets

Stichting DÆR presenteert DWAALSPOOR

Op 6 & 7 november is de Machinefabriek in Vlissingen vol van muziek, theatrale installaties, theater en andere ervaringen! Vanuit het midden van de fabriekshal dwaal je alleen of in groepen door de fabriek naar een verscheidenheid aan concerten, installaties, ervaringen. In je dwalen word je gegidst door een netwerk aan lijnen dat door de fabriek kruipt, ze nemen je mee dwars door misleidende ervaringen, het pikkedonker, het ontzettende licht, grote open ruimtes en smalle gangen.

Initiatiefnemers, ruimtelijk vormgevers en curatoren van DWAALSPOOR Wybe de Haan, Flore van Sparrentak en Laurens van Dijk zijn op zoek naar de overgang tussen de ons bekende wereld, en de wervelende, ontroerende, bevragende wereld van concerten, voorstellingen en installaties.

“Door actief de beweging naar de verschillende voorstellingen, concerten en installaties vorm te geven, als een fysieke inleiding, hopen we de bezoeker te openen voor ‘totaal ervaren’.”
“Door het consistent doorvoeren van een sensorische vormgeving in de hele wereld van DWAALSPOOR zul je als bezoeker langzaam in het festival ondergedompeld raken.”

Verwacht keihard dansen, ontroerd luisteren, opgaan in de ruimte, verwarren, verwonderen en verdwalen in een voorstelling.

Leuk! Maar hoe werkt het precies?

DWAALSPOOR is een evenement met een zintuigprikkelende programmering in de gebieden muziek, theater, installaties en ervaringen. Bij ervaringen kun je denken aan een klanksessie, een open ruimte die is vormgegeven als een andere wereld, een verhaal, een wandeling of een beeld.

Bij aankoop van een ticket heb je toegang tot alle voorstellingen. Vanuit het festivalhart in het midden van de fabriek, waar een terras en een bar (en wie weet nog eens een andere beleving) is lopen belevingsroutes door de fabriek. Routes naar de verschillende programma onderdelen. Sommige zijn alleen op gezette tijden open (vlak voor de betreffende ervaring, voorstelling, installatie of het betreffende concert). Er zijn uiteraard ook belevingsroutes doorlopend open.

De programmering ligt fysiek verspreid door de hele fabriek. Bij sommige concerten is een bar aanwezig, dit is dan aangegeven op het programma. Het programma is binnenkort te zien op deze website.

We werken op DWAALSPOOR met een visuele time-table waarop je kunt zien wanneer wat begint. En waar je moet vertrekken vanaf het festivalhart.

Testen voor Toegang

Als vóór de aanvang het festival niets verandert in de regelgeving omtrent COVID-19 zijn we als organisatie van DWAALSPOOR verplicht te werken met Testen voor Toegang. We vinden het als organisatie lastig dat we door dit beleid een minder inclusief evenement kunnen zijn dan we zouden willen. Stichting DÆR en de betrokken partijen hebben het creëren van een open, veilige en plezierige ruimte voor iedereen hoog in het vaandel. We hebben goed nagedacht over het wel of niet door laten gaan van DWAALSPOOR in de huidige situatie. Uiteindelijk is de conclusie dat iets organiseren altijd boven niets staat. Er is beweging nodig in het culturele landschap.

Mochten de maatregelen veranderen dan gaan wij daar uiteraard volledig in mee.

Praktisch

Als je je hebt laten vaccineren, als je minder dan 180 dagen geleden positief bent getest op Corona of als je een negatieve test-uitslag van minder dan 24 uur geleden hebt kun je een bewijs voor toegang krijgen. Hiervoor hoef je de coronacheck app niet te downloaden. Het ‘verzilveren’ kan via www.coronacheck.nl/nl/print.

Een test afspraak maken kan via Testen voor Toegang. Er zijn testlocaties in onder andere Middelburg, Goes, Terneuzen, Zierikzee en Renesse. Het krijgen van de uitslag duur maximaal 2 uur. De test doen op de dag van bezoek is dus mogelijk!

Als je vragen hebt of opmerkingen voel je dan vrij ons te contacteren. Dat kan via mail of via een DM op Facebook of Instagram.

De organisatie

Aan boord van de organisatie van DWAALSPOOR zijn:

Wybe de Haan

Artistieke leiding, vormgeving en ervaringen, programmering & productie.

Flore van Sparrentak

Artistieke leiding, videografie & curator.

Laurens van Dijk

Projectbegeleider, fondsen- en sponsorwerving, marketing & PR.

Sylvan Konings

Backstage hospitality management.

Contact

DWAALSPOOR is een initatief van Stichting Daer.

Artwork door @straatenvandeluna.